top of page

Fijn dat je deze pagina bezoekt! Ik ben Katrien (°1996), van opleiding klinisch kinder- & jeugdpsycholoog en school- & pedagogisch psycholoog. Ik volgde mijn bacheloropleiding aan de Thomas More hogeschool in Antwerpen, om vervolgens mijn master te behalen aan de Katholieke Universiteit Leuven.​In mijn vrije tijd hou ik me vooral op een sportieve manier bezig. Ik hou er namelijk van om loopdoelen te bereiken. Daarnaast kan ik mezelf verliezen in creatieve bezigheden, zoals keramiek.


Op professioneel vlak werk ik sinds enkele jaren als psycholoog. Wist je dat ik me verdiept heb in hoe kinderen denken en voelen door een specialisatie jeugdpsychologie aan de Hanze University of Applied Sciences in Groningen te volgen? Met bijkomende opleidingen, zoals gedragsgericht handelen (gedragstherapie), ontwikkelde ik me tot een echte kinderexpert. Ik vind het interessant om te ontdekken waarom kinderen soms verdrietig, boos of blij zijn.

Tijdens diagnostiek of individuele sessies ga ik samen met jou op zoek naar oplossingen voor alles wat je bezighoudt. Met de vragen die je me stelt en de moeilijkheden die je hebt, proberen we erachter te komen waarom je iets doet of voelt, en hoe we daar samen aan kunnen werken. Iedereen is uniek en dat is helemaal oké! Iedere vraag die je me stelt, bekijk ik vanuit verschillende invalshoeken (school, vrienden, gezin,…) die een invloed kunnen hebben op jou, en waarbij verbinding tussen jou en mij centraal staat.

KATRIEN BREBELS

image_edited.png

OPLEIDINGEN 

> Schematherapie i.o. | NHA
> Opleiding ADOS | Accare, Nederland
> Opleiding tot Loopbaancoach | Kurago, Hasselt  
> Interculturele bemiddeling | Thomas More, Antwerpen 
> Klinische psychologie | Katholieke Universiteit Leuven 
> Jeugdpsychologie | Hanze UAS, Groningen
> Toegepaste psychologie, school- & pedagogische psychologie | Thomas More, Antwerpen 

MOGELIJKE THEMA'S

> Depressieve gevoelens

Heb je moeite met slapen of juist met in slaap vallen?
Ben je je interesse in activiteiten verloren?
Voel je je vaak waardeloos of schuldig?
Heb je last van concentratieproblemen?
Denk je vaak aan de dood of zelfbeschadiging?


Depressieve gevoelens kunnen het leven zwaar maken. Het is belangrijk om te weten dat je er niet alleen voor staat. Samen kunnen we werken aan het verminderen van deze klachten en jouw welzijn verbeteren.


> Angsten

Vermijd je bepaalde situaties of plekken uit angst?
Heb je last van lichamelijke klachten zoals een snelle hartslag, duizeligheid of benauwdheid?
Slaap je slecht door je angsten?
Beïnvloeden je angsten je sociale leven of je werk?


Angst kan het dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden. Gelukkig zijn er effectieve behandelmethoden om je te helpen je angsten te overwinnen.

> Hoogsensitiviteit
Heb je soms het gevoel van overweldigd te worden? Of heb je juist het gevoel dat je je constant verveelt? Samen kunnen we kijken waar dit vandaag zou kunnen komen en hoe we dit kunnen aanpakken.e

> ASS

Vind je het moeilijk om vrienden te maken en te behouden?
Heb je behoefte aan structuur en regelmaat?
Ben je gevoelig voor prikkels zoals geluid, licht of aanraking?
Heb je speciale interesses waar je veel tijd aan besteedt?

ASS kan zich op verschillende manieren uiten. Met de juiste ondersteuning kun je leren omgaan met de uitdagingen van ASS en je kwaliteit van leven verbeteren.


> ADHD

Vind je het moeilijk om taken af te maken?
Ben je vaak vergeetachtig?
Heb je moeite met het volgen van instructies?

 

ADHD kan het dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden. Met de juiste begeleiding kun je leren omgaan met de uitdagingen van ADHD en je leven ten volle benutten.

> Emotieregulatie

Voelt jouw kind zich vaak overweldigd door emoties?
Heeft jouw kind moeite met het maken van vrienden?
Vertoont jouw kind vaak impulsief gedrag?
Slaapt jouw kind slecht of heeft hij/zij moeite met concentreren?

Emoties horen bij het leven. Maar soms kunnen kinderen moeite hebben om hun gevoelens te begrijpen en ermee om te gaan. Met de juiste begeleiding kunnen kinderen leren hun emoties te herkennen, te begrijpen en er op een gezonde manier mee om te gaan.

> Eigen grenzen aangeven 

> Faalangst 

> Negatief zelfbeeld 

...

bottom of page